Légy a saját tested főnöke!

2 hete kezdtem el az edzést, a tömegem megindult felfelé. A diétámat folyton csiszolgatom, színesítem, de 40 évesen természetes, hogy nem reagálok olyan gyorsan, ahogy egy huszonéves. Mivel az étrendem gyökeresen megváltozott, ez befolyással van az anyagcserémre és az emésztésemre is. Ezeket a folyamatokat szerettem volna picit utána húzni, optimalizálni a megváltozott életmódhoz képest, ezért sok olvasgatás után a következő kiegészítőket vezettem be az étrendembe (Forrás: shop.builder.hu):

Lean Boss

Sokat olvasgattam, mivel lehetne a diétát, testkompozíció változtatást segíteni és rátaláltam a Lean Boss termogenikus zsírégetőre. Kifejezetten diétához javasolt és a következő hatóanyagokat tartalmazza:

 • Spenótkivonat – a fehérjeszintézis fokozására.
 • Coleus forskholii – ez az ayurvédikus gyógynövény egy sor kémiai reakción keresztül egy olyan enzimet aktivizál, mely lényegében felszabadítja a zsírsejtekből a bennük eltárolt zsírt.
 • Króm – ezt talán nem is kell magyarázni, a krómot régóta használják a normál vércukorszint megtartásához és a makrotápanyagok normális anyagcseréjéhez.
 • Béta-alanin – őt sem kel bemutatni, önmagában, és egy sor edzés előtti kiegészítő alkotóelemeként a savasodás elleni küzdelem egyik nagy harcosává nőtte ki magát, nem is ok nélkül!

Dióhéjban: Kitolhatod a fáradtságküszöböt, serkentheted az anabolizmust, elősegítheted a vércukorszint stabilizálását, és az anyagcserédnek is adhatsz egy kis lökést.

Supernova

Hatóanyagok szuper kombinációját rakta össze a BioTech USA, hogy az edzések előtt egy kicsit meg tudd dobni az erőszintedet. Nem csodaszer, nem varázslat, csupán 13 aktív hatóanyag, úgy mint:

 • béta-alanin
 • L-citrulin-malát
 • L-arginin Hcl
 • taurin
 • L-arginin-AKG
 • niacin
 • B6-vitamin
 • cink

A Supernova aktív összetevői így együtt extra energiát szabadítanak fel az edzés során.

 • Szénhidrát nélkül.
 • A termék B3-vitamin és a B6-vitamin tartalma hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. Ezzel javítva az edzésteljesítményt és az állóképességet.
 • A termék összetevői közül a B6-vitamin, részt vesz a normál fehérje-és szénhidrát anyagcserében is.
 • A termékben található cink hozzájárul a zsírsavak normál anyagcseréjéhez és hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, illetve a normál szellemi működés fenntartásához.
 • A termék koffeintartalma hozzájárul az éberség növeléséhez.

VitarGO!

Az izmok építőanyaga a fehérje, viszont az energiaforrás, amit edzésen használsz, az a szénhidrát. Minél jobban el vagy látva a megfelelő szénhidrátokkal, a megfelelő időben, annál hatékonyabban tudsz edzeni. Edzés közben az izmaidban eltárolt szénhidrátot elhasználod. Ha ezt nem pótolod, a szervezeted szépen lassan elkezdi felélni az izmok aminosav tartalékait, így izmaid elkezdenek leépülni. Ezt pedig nem akarod. Nem ezért edzel. Edzés után a szervezeted szivacsként szippantja magába a tápanyagokat. Aminosavakat és szénhidrátokat egyaránt. Edzés után jóformán az egyik legfontosabb feladatod, hogy éltető tápanyagokkal lásd el megfáradt izmaidat. Minél gyorsabban szívódik fel az adott tápanyag, annál hamarabb tudod az izmaidat anabolikus, azaz izomépítő fázisba billenteni. Építőanyag gyanánt gyors felszívódású tejsavófehérjét kell ehhez fogyasztanod. Szénhidrátok közül edzés után a lehető legjobb választás pedig a VitarGO! Miért?

 • mert nem terheli a gyomrodat
 • mert a lehető leggyorsabban szívódik fel
 • mert a lehető leggyorsabban tölti vissza az izmok glikokénraktárait

Fibers & Enzymes Rx

Italpor rostokkal, málnaketonnal, C-vitaminnal és emésztőenzimekkel. A rostokra egyre inkább tekintenek úgy, mint egy fontos makrotápanyagra. Naponta 20-30 grammot kell fogyasztani belőlük az egészséges emésztés fenntartásához. Sajnos a legtöbb ember napi rostbevitele nem éri el a szükséges szintet, ami különféle emésztési problémákat okoz. Egy adag Fibers & Enzymes Rx hozzáadásával a kedvenc italodhoz (ami lehet fehérjeturmix is), könnyen juthatsz 5 gramm rosthoz 6 különböző forrásból (alma, bambusz, árpa, zab, búza és inulin cikóriából)!

WOD Crusher NEM Forte

Az ízületek fájdalomcsillapítója! Senki sem szereti, ha az ízületi fájdalmak bekorlátozzák a mozgását. Viszont ha ez megtörténik, akkor mindenki szeretné, ha a lehető leghamarabb megszűnnének a fájdalmai. Nekem a röplabda miatt a bal vállam már nagyon régóta recseg-ropog és bizonyos mozdulatoknál, különösen ütésnél, belenyilal a fájdalom és zsibbadni kezd. Ekkor 1-2 napig nehezen emelem, sajog, csak a pihentetés segített. Ittam párszor Foreveres porcépítőt, amiből nyilván sokkal többet kellett volna kúraszerűen fogyasztani, hogy kifejtse az igazi hatását, de mivel már nem járok röpizni, így ezzel nem is foglalkoztam. Most viszont, hogy súlyzós edzéseket végzek, elővigyázatosságból, a vállamon kívül, gondolnom kell minden izületemre. Igaz ugyan, hogy a legtöbb esetben nem annyira dinamikusan, mint mondjuk a röplabdában, de sokkal nagyobb terhelésnek vannak kitéve, nem akarok lesérülni!

Leave a reply:

Your email address will not be published.