Másfél hónap.

Ennyi időm van még a felkészülésre, életem első versenye előtt!

A nevezésemet már leadtam a 12. WBPF Európa-bajnokságra, Sport Physique – Gentleman (+35 év open) kategóriában, szóval már nincs vissza út! 🙂 Hatalmas mérföldkő lesz ez az életemben, különösen közel 47 évesen, és az eredménytől függetlenül egy óriási pipa a bakancslistámon.

Aki olvasta ezt a blogot az tudja, hogy milyen régóta dédelgetem ezt az álmot, de ilyen közel még sosem kerültem a megvalósításához. Edzőmmel, Boda Balázzsal készülök a versenyre a Lurdy házban lévő Scitec Gold edzőteremben és őszintén mondom, hogy nagyon komolyan vesszük a felkészülést.

Amint látjátok még rengeteg a tennivaló, de úton vagyok. Amellett, hogy heti 5 nap járok a terembe, 3 súlyzós és 2 kardió edzés mellett szigorú diéta és most már póz gyakorlás is tarkítja a napjaimat, ami eszméletlenül nehéz. Átlagemberként olyan könnyűnek tűnik, ahogy a srácok és lányok a színpdon pózolnak, de belülről egyáltalán nem az. Eszméletlenül gyorsan elfogy a levegő, baromi nehéz tartani a pózt, egészen apró mozdulatok nagymértékben befolyásolják az összképet, mindenre figyelned kell és még mosolyogj is! 🙂

Vékony derék, széles vállöv, kerek-tömör váll izomzat, ehhez arányos és szeparált bicepsz és tricepsz, valamint has izomzat megjelenítése a fontos… ez lenne az elvárás. Nah, hát egyelőre ebből semmi sincs, de keményen dolgozom rajta. Ami az egyik legfontosabb felkészülési tényező, hogy soha ne másokhoz mérjem magamat. A saját testemből kell kihoznom a maximumot, saját magamhoz képest kell a legjobb formát hoznom és akkor nyugodt szívvel állhatok fel a színpadra, mert mindent megtettem.

Az arc és a kisugárzás szintén számít. A bírók értékelik a szimmetriát, a fizikum kidolgozottságát, az arcot. Ezek összhangja képezi a bírók döntéseit. Magyarul: el kell adnod magad és ha jó a kisugárzásod, kihoztad a testedből a legtöbbet, ami elvárható, tudsz jól pózolni, akkor bárki ellen van esélyed.

A verseny 2023. május 19-20-án lesz az UP Rendezvénytér, 1042 Budapest, Szent István tér 13-14. 2. emeleti színháztermében, gyertek és szurkoljatok, szükség lesz rá! 🙂

Leave a reply:

Your email address will not be published.