Gastropost – After the first month

Ahogy korábban a „The 70/30 rule” postomban is írtam, az első hónapom arról szólt, hogy a heti 4 edzés mellett belőjem a diétámat. A legnagyobb kihívást az okozta, hogy megfelelően színes legyen a kaja, ne csak csirkemell és rizs legyen a tányéron, de még a makrók és kcal értékek is stimmeljenek.

Először arra gondoltam, hogy minden egyes kajámról írok majd egy postot, esetleg receptet, elkészítési módszert, de ez egy naív ötlet volt! Mivel minden este a konyhában állok, elkészítem az aznapi vacsit és a másnapi ebédet, ez tömérdek mennyiségű kaja-post lenne. Ráadásul a legtöbb rém egyszerűen elkészíthető, kivéve a marha! (Minimum 2 óráig fő vazz… legközelebb csak darálva veszem, az tuti!)

Úgy döntöttem tehát, hogy minden hó végén készítek egy összefoglalót az adott hónapban elkövetett kotyvasztásaimból, melyek most a következők voltak:

  • Roston csirkemell, vágott, friss zöldségekkel
  • Zabpelyhes tojásfehérje rántotta, heringfilével
  • Hagymás csirkemell, bazsalikommal és majorannával
  • Lazacfilé roston
  • Fokhagymás, túrós, roston csirkemell, kelbimbóval
  • Fehérjés zabpehelypüré
  • Sovány marha pöri, brokkolival / rizzsel
  • Rántotthús, tönkölybúzalisztes, zabkorpás, szezámmagos bundában, párolt édesburgonyával és céklával.
  • Roston tilápia, brokkolival
  • Zöldbabos marhapöri

Ha valakinek felkelti az érdeklődését egy adott kaja (amit a fenti galériában végig tudtok lapozni), akkor arról szívesen írok róla pár sort kommentben!

 

Leave a reply:

Your email address will not be published.