Szabályos guggolás

Hosszú évek óta ma guggoltam először és nagyon élveztem! A cél az volt, hogy a lehető legszabályosabban hajtsam végre a gyakorlatot, ami érzésre meg is volt, remélem kívülről is ez látszik! Úgy érzem imádni fogom ezt a gyakorlatot.

Execute correctly

A guggolás alapvetően elég egyszerű gyakorlatnak tűnik, de nagyon oda kell figyelni a helyes kivitelezésre, mert rengeteg problémát okozhat, ha rosszul guggolsz. Íme néhány alapvető szabály (Forrás: shop.builder.hu):

  • A szem nézzen egyenesen előre, az állszint a fej és a nyak természetes módon egyvonalban legyenek a hátgerinc felett.
  • Tartsuk egyenesen a hátunkat – vállunkat hátrahajlítva, hátunk alsó része pedig Iegyen feszes (meghajlított), természetes, kissé ívelt helyzetben.
  • A rúd helyzete a combfeszítők fejlesztése szempontjából akkor megfelelő, ha a váll felett van, pontosan a hetedik nyakcsigolya alatt, úgy, hogy teljes egészében a csuklyásizmokon feküdjék.
  • Általában a mozgás sebességének lassúnak kell lennie, különösen, amikor valaki tanulja a guggolást. Az emelt súlyzó maximálissá tételének, az izomfejlődésnek és a biztonságnak a kulcsa az, hogy a kivitelezés megfelelő módjára összpontosítsunk.
  • SOHASE rugózzunk vissza alsó helyzetben!
  • A lélegzet visszatartása nagyon fontos, mivel ez a hason és mellkason belül nagyobb nyomást hoz létre, amely segít rögzíteni a gerincoszlopot és a test felső részét, ami viszont nagyobb erő biztonságosabb kifejtését és ezáltal nagyobb és erősebb izmok kifejlesztését teszi lehetővé. Az ismétlések között ne vonakodjunk úgy lélegezni, ahogy a szükség kívánja.

Leave a reply:

Your email address will not be published.