Robbantsuk fel a lábakat!

Ma ismét felrobbantottuk a lábakat! Ez volt az eddigi legintenzívebb lábedzésem. Két héttel ezelőtt a lábtolás felső határa 250kg volt, mára ezt sikerült 350kg-ra feltornázni. Mégsem a nagyobb súly volt az, ami a kihívást jelentette, hanem a drop set, amit innen indítottunk.

Drop set is the key

A drop set egy non-stop gyakorlat, ahol az ismétlések száma növekszik, míg a súly csökken. Esetemben a lábtolás 350kg-ról indult 8 ismétléssel, majd 25kg-onként dobáltuk le a súlyt és így folytattam a gyakorlatot egészen addig, amíg a végén már csak a keretbe toltam 20 ismétlést, váltott lábbal. A gyakorlat előtt figyeltem, ahogy Dani csukott szemmel, fejét hátra hajta, erősen koncentrálva végzi a feladatot. Próbáltam magamat mentálisan felkészíteni az extra terhelésre, de sosem gondoltam volna, hogy ennyire megterhelő lesz. Csak akkor értettem meg igazán Dani reakcióit, amikor a harmadik tárcsa lekerült és folytatnom kellett a gyakorlatot.

Ösztönből toltam a súlyt, mindenem megfeszítettem, az államat előreszorítottam és préseltem a levegőt. Úgy éreztem felrobban a fejem, szakadt rólam a víz, a levegőm teljesen elfogyott, szédülni kezdtem az erőlködéstől. Ekkor villant át az agyamon, hogy ha hátrahajtom a fejem, mint Dani, akkor talán több vér jut az agyamba. Ez bejött! A combom 250kg-nál fel akart robbanni, izzott, égetett minden egyes tolás. Ekkor már növeltük az ismétlést, ami csak rátett egy lapáttal. Mintha ezernyi izzó tűvel szúrták volna át a combjaimat. Próbáltam mindent kizárni, csukott szemmel csak a levegővételre koncentráltam, mert tudtam, hogy ez most életbevágó. A szédülés egészen a gyakorlat végéig kínzott, a szívem vadul kalapált, a füllesztő hőségtől alig kaptam már levegőt. Mikor végre a keretbe is beletoltam 20 ismétlést váltott lábbal és letettem a lábam, szükségem volt pár percre, hogy kitisztuljak és képes legyek megszólalni. Hihetetlen intenzív gyakorlat volt, soha ennyire nem dolgoztattam még meg a lábam. Az igazán durva az, hogy ez volt az első gyakorlat, amivel kezdtünk! Ez után még 4 gyakorlattal kínoztuk a combot, amiket szinte pihenő nélkül végeztünk sorban. A végső kitörés gyakorlat után szó szerint minden erőm elfogyott és lerogytam a földre. Azt hiszem ma kitettünk magunkért, köszönöm Gabi! 🙂

Leave a reply:

Your email address will not be published.