Második mérföldkő

Az elmúlt héten kő kemény munkát végeztem az edzéseken, a lelkesedésem töretlen, sőt! Úgy érzem egyre erősebb és motiváltabb vagyok. A kitartó munka nem csak fizikailag, de szellemileg is jó hatással van rám. Frissebb vagyok, több az energiám, kitartóbb és türelmesebb vagyok, amit a családom is érez. Az ő visszajelzéseik pedig aranyat érnek a számomra.

„Big things have small beginnings” – Prometheus

Mivel pontosan 2 hónapja kezdtem el az életmódváltásomat, egy újabb mérföldkőhöz érkeztem, ahol érdemes egy pillanatra megpihenni és visszatekinteni a megtett útra. Nagyon vártam ezt a napot, bár aggódtam is egy kicsit, hogy vajon a megfelelő ütemben halad-e a fejlődésem. Tisztában vagyok vele, hogy ez egy lassú folyamat, amely apró lépésekkel indul, mégis látni akartam valami változást, bármennyire kicsi is az. Bizonyítékot akartam arra, hogy a befektetett munkának van eredménye, megmozdul valami, értékes, amit csinálok. Elkészültek hát a kontroll fotók, ahol látható is az arcomon, hogy mennyire tele van a gatya! 🙂 Lemértük a körméreteket is, hogy ne csak vizuálisan, de számokkal is követhető és összehasonlítható legyen a változás. Pontosan azokat a méreteket mértük, mint egy hónappal ez előtt.

Something happened – Valami történt!

A mérések közben többször megkértem Angit, hogy mérje újra, mert nem hiszem el, hogy pontosan mértünk. Az edzésmunka alapján bennem kialakult egy kép, egy elvárás magammal szemben. Úgy éreztem, hogy a karom és a lábam biztosan erősödött, mivel egyre nagyobb súlyokkal tudom végezni a gyakorlatokat. Ezzel a szemben a centi vegyes képet mutatott:

Mérések 2017 04 01 2017 05 06
Testsúly (kg) 104.6 101.3
Felkar (cm) 34.5 36
Mellkas (cm) 109 113
Derék (cm) 97 90
Csípő (cm) 110.5 109
Comb (cm) 66 66
Vádli (cm) 41.5 41

A felső testem valóban szépen fejlődött, a súlyom is megindult, de pont a lábam, amire rengeteget dolgoztam, szinte nem változott semmit. 🙂 Nagyon érdekes dolog azt megtapasztalni, hogy egyes izomcsoportok mennyire másként reagálnak a terhelésre. Ezek az eredmények számomra meggyőzőek voltak. 2 hónap alatt annyit akartam elérni, hogy valami megmoccanjon, elinduljon a folyamat, lássam, hogy nem hiába dolgozom. Ez sikerült! 😀

Leave a reply:

Your email address will not be published.