1 éves évforduló

2017 március 6.-án kezdtem el az életmód váltást és a testépítést. Egy éves kitartó és kemény munka után a motivációm töretlen, sőt, ahogy egyre közelebb érek a célomhoz, még erősebb. Az eredmények fenntartják a motivációmat, folyamatosan teszek valamit a célom elérésének érdekében, amitől kiegyensúlyozottabb és boldogabb vagyok.

Előtte

Amikor erre az előtte-utána fotóra nézek, akkor számomra az a legmeglepőbb, hogy a testkompozíció változás milyen érdekes ívet írt le a testsúlyom alakulásában. A bal oldali fotón 104 kg vagyok, a testzsír összetételemet akkor még sajnos nem mértem, de biztosan az elhízott tartományban mozogtam. Az első három hónapban szinte meg sem moccant a súlyom, majd nagyon lassan csökkenni kezdett. A diéta és a rendszeres mozgás miatt gyorsuló anyagcsere beindította a folyamatot.

Emlékszem rá mennyire boldog voltam, amikor újra 100kg alá fogytam, innen már minden mínusz kiló ajándék volt. Az interval tréningeknek és a diétának köszönhetően meg sem álltam 94kg-ig. Ehhez durván 7-8 hónap kellett, de a folyamat természetesen lassulni kezdett. Amellett, hogy veszítettem a testzsíromból, erősödni is kezdtem. Egyre több tapasztalatot szereztem a táplálék kiegészítőkről, beállt egy jó rendszer.

Utána

A jobb oldali kép pontosan 1 évvel a bal oldali kép után készült, 2018 március 6.-án. Ezen a képen már 102kg vagyok, de a testkompozícióm jelentősen megváltozott. A testzsírom 24-26% körül van, ami már egészen tűrhető. Kialakult egy sportos forma, ami még elég fedett, de szemre már látványos.

Fekve nyomás

A fejlődés legjobb mércéje, a tükör és a centi mellett, a teljesítmény növekedése. Számomra folyamatos kihívást jelent saját határaim feszegetése és fantasztikusan motiváló, amikor le tudom győzni magamat és teljesítek egy apró célt. A fekve nyomás az egyik kedvenc gyakorlatom, amiben kiválóan mérhető a fejlődés.

1 évvel ez előtt 60 kg-al kezdtem, majd szépen apránként eljutottam a 100 kg közelébe, de nagyon sokáig ez a súly volt a mumusom. Először túl korán ugrottam neki, amiből csúfos kudarc lett, ezért megtorpantam. Később egyet-kettőt képes voltam belenyomni, de még mindig féltem tőle.

Azóta leküzdöttem ezt a gátat, 1 év után a 110 kg-ot próbálgatom:

Sőt, ez után még sikerült 120 kg-ba belenyomni 1 ismétlést:

Az már csak hab volt a tortára, hogy később az egykezes fekve nyomásban is csúcsot döntöttem:

További célok

A 2018-as évre az a tervem, hogy ezen a fedettségen dolgozzak. Szeretnék száradni és jobb izomtónust kialakítani. Legmerészebb álmom, hogy minden kocka megjelenjen a hasamon az év végére! 🙂

 

Leave a reply:

Your email address will not be published.